Konkurranse

Har du ein god matrett som du vil dele med oss? Isåfall kan du bli med i vår konkurranse der du kan vinne kokeboka vår Spis smart.Alle trenger inspirasjon til middagsmåltider i ein travel hverdag. Det er lett å gå matlei dersom du spiser det samme hver uke, derfor er det flott å dele oppskrifter som ein kan prøve ut innimellom. Derfor prøver vi oss på ein konkurranse for å få frem noen skikkelig gode oppskrifter. Del din favorittoppskrift med oss her og så deler vi ut to kokebøker mot slutten av uka!

Lykke til, sjølv gleder eg meg til å få inspirasjon til dagens middag :)

38 kommentarer

  1. Skrevet 16. mars, 2010 klokka 21:24 | Permalenke

    Hei!
    Konkurranse er gøy! Hvor skal jeg sende oppskriften?! På mail til deg?

  2. Ingvill
    Skrevet 16. mars, 2010 klokka 22:59 | Permalenke

    Bare å poste den her på sida:)

  3. Skrevet 17. mars, 2010 klokka 11:28 | Permalenke

    Hei!
    Jeg har en oppskrift på en frokost som er veldig god, sunn og som er lett å snekre sammen!
    Ingredienser:
    0,5 dl firekorn Axa
    0,5 dl havregryn
    0,5 dl frokostvelling
    1 eple skjært i biter
    1/2 banan skjært i biter
    Frosne blåbær og bringebær
    Kanel
    Rosiner
    Cashew nøtter

    Det eneste du trenger er rett og slett å slenge alt oppi en dyp tallerken!
    Du kan selv bestemme hvor mye du vil ha av hver av ingrediensene og det er bare å prøve ut med andre ting oppi også. Jeg liker for eksempel til og med å ha litt kakao oppi.
    Uansett, dette er utrolig sunt og godt! Og det tar 5 minutter å «lage». Supert før trening. Bedre enn lørdagsgodt!

  4. Kari
    Skrevet 18. mars, 2010 klokka 16:39 | Permalenke

    Min desidert beste middag er wok med svinekjøtt. Jeg kunne spist meg ihjel på det:) hehe

    Wok med svinekjøtt
    4 pers

    500g marinert svinekjøtt
    olje til steking

    1/2 bunt brokkoli
    4 gulrøtter
    1/4 kålrot
    1/2 purre
    1 paprika
    Hvitløk

    Stek svinekjøttet på sterk varme i noen minutter. Hakk opp grønnsakene i staver og wok dem. Gjerne i en wokpanne. stekes i noen minutter.

    Server med soyasaus og ris/nudler.

    Naaam

  5. Skrevet 18. mars, 2010 klokka 17:49 | Permalenke

    Sunn mat er god mat :)
    Personlig mener jeg all mat kan lages sunn med noen få modifikasjoner.

    Her er to favorittoppsrifter hos meg. Sunne, raske og veldig gode.

    Thai wok for 4
    600 g kylling eller svinekjøtt i strimler
    1 boks lett kokosmelk
    Grønnsaker etter eget ønske (jeg synes det er godt med gulrot, squash, paprika, løk og sopp)
    1 stor ss green curry paste
    1 stor ss red cyrry paste
    Gjerne litt chili, hvitløk og ingefær

    Stek kjøttet raskt i en panne med litt olje. Ta kjøttet ut.
    Ha gørnnsaker i biter, hell over kokosmelk og bland i curry paste og ingefær, chili og hvitløk. La puttre i 3-4 minutter før du har i kjøttet.
    Retten kan spises som den er, eller serveres med ris, nanbrød eller pasta, gjerne grove typer.

    Kesamlapper
    1 boks kesam
    0,5 dl mel (bruk helst grovt mel som spelt)
    3 ss sukrin eller splenda
    3 egg
    1/2 ts kanel
    1/2 ts kardemomme

    Bland alt godt sammen og la svelle i et par minutter før det stekes som små pletter i en panne.
    Oppskriften kan også stekes i vaffeljern til vaffler.
    Server med ønsket tilbehør. Brunost, frukt og bæri biter, syltetøy uten sukker og vanilje kesam er godt.

    Håper det smaker :)

  6. Ingvill
    Skrevet 18. mars, 2010 klokka 21:43 | Permalenke

    Nam-nam!
    Mange gode oppskrifter her no :)

  7. Nathalie
    Skrevet 18. mars, 2010 klokka 23:39 | Permalenke

    Min matrett går mest ut på å kanskje få i seg den riktige næringen, det er betegnet at et sunt kosthold skal inneholde litt av hvert, til middag så ordnet jeg noe skikkelig godt til meg og mamma; svinekjøtt med stekte poteter og grønnsaker
    det du trenger er
    svinekjøttstrimler
    mandelpoteter kuttet opp i båter
    brokkoliblanding

    miks så sammen svinekjøttet og mandelpotetene og stek de i rapsolje, held så over det krydderet du liker og synes smaker best til dette. jeg selv anbefaler BBQ krydder, soya sause og all-krydra (eller hva det nå heter)
    varm så opp grønnsakene så wooiila , en sunn middag : )

    Jeg anbefaler ut i fra min træningslærebok at man skal ha 1/3 av alt , som feks 1/3 svinekjøtt , 1/3 poteter og 1/3 diverse grønnsaker.

    NB! trenger ikke saus til på grunn av soyasause

  8. Åshild
    Skrevet 19. mars, 2010 klokka 03:21 | Permalenke

    Salat med strimlet svinekjøtt.

    1/2 pk strimlet svinekjøtt (På Rema 1000 har de billig og godt svinekjøtt fra Nordfjord:)
    Salt
    Pepper

    3 ss créme fraiche
    2 ss pesto

    1/2 avocado
    Salat
    Rødløk
    Fetaost
    Rødløk

    Stek svinekjøttet 4 minutter i ei stekepanne. Krydre med salt, pepper og evt. hvitløk.
    Lag dressing av Créme Fraiche og pesto. Press sitronsaft over avocadoen for å beholde fargen og for en friskere smak.
    Man kan evt. servere med pasta for litt ekstra karbohydrater :)

  9. Martine
    Skrevet 19. mars, 2010 klokka 07:15 | Permalenke

    Hei, har en knallgod og enkel rekepasta som er min favoritt:

    1 porsjon:
    Kok passelig med pasta (gjerne fullkornspasta)
    Varm opp 5 ss med craime fresh og 2 ss pesto, smak til med salt og pepper i en kaserolle (eller blandingsforhold etter ønske).

    Tøm vannet av pastaen, ta ca 5 ss reker fra lake over pastaen og hell over den varme pestosausen – vel bekommen!

    Smaker forøvirg fortreffelig godt sammen med vann med sitron!

  10. Ingrid
    Skrevet 19. mars, 2010 klokka 08:07 | Permalenke

    PESTO-SALAT.
    Utrolig god som avveksling til varm middag, men også som lunsj i matboksen dagen etter. Det er ingen bestemte mål, så her må du bare prøve deg frem:) Bruk gjerne samme mengde pasta som du pleier å koke i andre sammenhenger, og tilsett det andre etter smak!

    Fullkorns pasta
    Salatkylling, eller stekt kyllingfilet i biter
    Grønn pesto
    Soltørkete tomater
    Friske sukkererter
    Ev. feta ost

    Kok fullkornspasta. Del soltørkete tomater og sukkererter i mindre biter og ha disse i en bolle. Ha kyllingen over. Slå vannet av pastaen, og hell kaldt vann over slik at den avkjøles. Ha pastaen over i bollen med det andre. Tilsett pestoen, og rør om og bland det hele.

    Server gjerne med brød. Mmm-velbekomme :D

  11. Skrevet 19. mars, 2010 klokka 08:15 | Permalenke

    Et must for uka er taco! Kan modifiseres så den blir kjempesunn ;)

    500g kylligkjøttdeig eller strimlet kylligkjøtt
    fersk ananas i terninger
    paprika/agurk/tomater i små terninger
    brune bønner
    fullkorn ris
    avokado – moses og tilsettes ev litt kesam
    tacosaus (glass)
    salat
    revet ost ev cottage cheese
    en pakke fullkornstortilla

    Kjøttet stekes i panne og tilsettes tacokrydder og 1dl vann.
    De andre ingrediensene legges i små skåler og fordeles på fullkornstortilla :)
    Spis mange! Hver dag er en fest, så taco på tirsdag er likebra som på en lørdag!!

    Eplekake og is til dessert:
    Eplekake:
    4 egg
    1dl sukker
    0.5ts salt
    2ss vanilesukker
    2ss bakepulver
    6dl hvetemel
    3ss olje
    1.5dl melk
    6 epler
    en neve hakkede mandler
    en neve rosiner

    Pisk eggedosis. Tilsett siktet hvetemel og de andre ingrediensene forsiktig i røren.
    Skrell og del opp epler og ha i røren etter at den er helt ut i en kakeform (24cm). Tilsett tilslutt hakkende mandler og rosiner. Dytt de nedi røren så de ikke blir svidd under stekingen..
    Stekes på 190 grader i en liten time.

  12. Skrevet 19. mars, 2010 klokka 08:26 | Permalenke

    En rett inspirert av en venninde i Spania.

    Ferske reker
    Stekt i stekepanna
    Med en rekke hvitløksfedd

  13. Margrete
    Skrevet 19. mars, 2010 klokka 09:13 | Permalenke

    Burritos med kyllingkjøttdeig (4pers)

    Ingredienser:
    400 g kyllingkjøttdeig
    ½ stk løk
    1 pose tacokrydder
    ca. 1 dl vann
    1 glass tacosaus
    1 boks hermetiske maiskorn, liten boks
    1 stk hakket rød paprika
    1 dl revet hvitost
    8 stk fullkornstortilla

    Guacamole:
    1 stk avocado
    litt sitronsaft
    1 båt revet hvitløk
    litt salt og kvernet pepper

    Fremgangsmåte:
    Sett stekeovnen på 175 °C og varm tortillaene som anvist på pakken.
    Stek kyllingkjøttdeig og løk i litt smør eller olje. Tilsett tacokrydder, vann og tacosaus. Kok i noen minutter. Ha i mais og paprika.

    Legg noen skjeer av kyllingfyllet på hver tortilla og rull sammen. Legg dem med skjøten ned på et smurt stekebrett eller i en ildfast form. Dryss over revet ost og gratiner burritosene i ovnen ved 225 °C til osten har smeltet.

    Del avokadoen i to og ta ut steinen. Mos med en gaffel og bland inn resten av ingrediensene.

    Server kyllingburritos med salat, rømme, tomatsalsa, guacamole og limebåter.

    Kjempegodt!

  14. Skrevet 19. mars, 2010 klokka 09:47 | Permalenke

    Bakt laks og potetmos for en person

    1 laksefilet eller lakseskive
    2 skiver sitron
    Litt strimlet paprika
    Litt sukkererter
    Salt
    Pepper
    Smør el. olje
    Folie

    Stekes på rist i ca 15-20 min på 180C midt i ovnen.

    Riv av et godt flak med aluminiumsfolie. Legg laksen midt på arket.
    Plasser en sitronskive under laksen. Legg grønnsakene ved siden av og/eller over laksen.
    Salte og pepre litt.
    Avslutt med en sitronskive på toppen, litt god olje eller en klatt smør, før du pakker inn fisken ved å klemme folien sammen på toppen. La det gjerne være en liten ”lufteluke” så blir ikke fisken så kokt.

    Bak fisken på rist midt i ovnen i 15-20 minutter.

    Potetmosen til Sunn Jenteidrett er super. Og her kan du få min versjon:
    Vask ca 4 poteter (eller så mange du vil ha). Jeg gidder ikke skrelle poteter så det gjør jeg heller ikke her. Men det velger du jo selv.
    Litt melk eller vann
    2 fedd hvitløk
    Litt smør
    Salt
    Pepper

    Del potene i mindre biter, for eksempel i fire så blir de raskere ferdigkokt. Når potetene er myke heller du av nesten alt vannet, salter og peprer som du liker det. Spe gjerne på med litt melk eller og en klatt smør, og så moser du det sammen. Jeg koker nesten alltid noen fedd hvitløk sammen med potetene. Synes det blir ekstra god smak da☺

    TIPS!
    Setter du på stekeovn og potetene samtidig har du middagen klar på ca 30 min.

    Oppskriften som krever minimalt med ingredienser, kan lages raskt og skaper lite oppvask. Det liker jeg!

  15. Mailinn Nguyen
    Skrevet 19. mars, 2010 klokka 11:27 | Permalenke

    Biffkjøtt wok

    Det du trenger er:

    600 g biffkjøtt i strimler
    2 båt hvitløk
    1 ss olje til steking
    1 rødløk
    1 gul paprika
    4 ss soyasaus
    2 ss frisk koriander(denne må hakkes opp)
    250 g naturris (Masse mineraler og vitaminer i denne type ris)

    Slik forbereder du denne woken:
    Begynn med å finhakk rødløken og korianderen. Kutt også opp resten av grønnsakene slik at du har de klare.
    Begynn å kok risen mens du steker biffen. Putt den finhakkede hvitløken i pannen med biffen og stek i et par minutter.
    Putt så grønnsakene i pannen med biffen. Ta ut det ferdig wokede og putt korianderen over. Bland dette godt og server sammen med ris.
    Det er også deilig å bruke litt soyasaus over risen:)

  16. Skrevet 19. mars, 2010 klokka 11:30 | Permalenke

    Rita`s selvkomponerte chiligryte – en sunn, mettende og smakfull rett :o )

    Dette trenger du:

    5-600 g kvernet kjøtt eller mager karbonadedeig

    2 dl black eye bønner (eller andre mellomstore/store bønner)

    2 dl adzukibønner (evt. andre små bønner eller linser)

    2 mellomstore gule løk

    1 rød- og 1 grønn paprika

    1 liten boks maiskorn

    1/2 pose fersk champignon

    1-2 røde chili

    2 ts knust hvitløk

    3 bokser knuste tomater eller tilsv. mengde hakkede ferske tomater

    2 ss tomatpure (kan sløyfes)

    Rosmarin (etter smak)

    Timian (etter smak)

    Salt og pepper (etter smak)

    LITT sukker (etter smak/kan sløyfes)

    Rapsolje til steking

    Fremgangsmåte:

    Bønner legges i vann kvelden før. Siles og skylles etter 8-9 timer, og kokes i nytt vann ca. 20 min. Siles og avkjøles. Oppbevares i en bolle med lokk.
    Bruk en stor kjele, og ha i hakkede tomater/knuste tomater på boks sammen med tomatpure som en basis.
    Kvernet kjøtt/karbonadedeig stekes i rapsolje sammen med kuttet champignon og chili, og tilføres deretter tomatsausen i kjelen.
    Strimle parika og løk, og ha dette direkte i gryten.
    Ha i hvitløk, rosmarin, timian, salt og pepper.
    La gryteretten koke en halvtime for å få frem smaken fra rosmarin, timian, chili, paprika og løken. Smak på ny og tilfør (om nødvendig) ekstra krydder/salt og pepper. Smak til med LITT sukker om retten er for syrlig.
    Ha tilslutt i maiskorn og bønner. La retten surre 10-15 min. under lokk.

    Retten serveres med grove rundstykker.

    Denne retten inneholder alle viktige vitaminer og mineraler bortsett fra vit.D. Den inneholder mye protein, fiber og sunne karnohydrater. Lite fett, og da i hovedsak flerumettet fett. En god og næringsrik rett for sunne idrettsjenter! :o ))

    Bon apetit! ;o)

  17. Skrevet 19. mars, 2010 klokka 11:34 | Permalenke

    Rita`s selvkomponerte chiligryte – en sunn, mettende og smakfull rett :-)

    Dette trenger du:

    5-600 g kvernet kjøtt eller mager karbonadedeig

    2 dl black eye bønner (eller andre mellomstore/store bønner)

    2 dl adzukibønner (evt. andre små bønner eller linser)

    2 mellomstore gule løk

    1 rød- og 1 grønn paprika

    1 liten boks maiskorn

    1/2 pose fersk champignon

    1-2 røde chili

    2 ts knust hvitløk

    3 bokser knuste tomater eller tilsv. mengde hakkede ferske tomater

    2 ss tomatpure (kan sløyfes)

    Rosmarin (etter smak)

    Timian (etter smak)

    Salt og pepper (etter smak)

    LITT sukker (etter smak/kan sløyfes)

    Rapsolje til steking

    Fremgangsmåte:

    Bønner legges i vann kvelden før. Siles og skylles etter 8-9 timer, og kokes i nytt vann ca. 20 min. Siles og avkjøles. Oppbevares i en bolle med lokk.
    Bruk en stor kjele, og ha i hakkede tomater/knuste tomater på boks sammen med tomatpure som en basis.
    Kvernet kjøtt/karbonadedeig stekes i rapsolje sammen med kuttet champignon og chili, og tilføres deretter tomatsausen i kjelen.
    Strimle parika og løk, og ha dette direkte i gryten.
    Ha i hvitløk, rosmarin, timian, salt og pepper.
    La gryteretten koke en halvtime for å få frem smaken fra rosmarin, timian, chili, paprika og løken. Smak på ny og tilfør (om nødvendig) ekstra krydder/salt og pepper. Smak til med LITT sukker om retten er for syrlig.
    Ha tilslutt i maiskorn og bønner. La retten surre 10-15 min. under lokk.

    Retten serveres med grove rundstykker.

    Denne retten inneholder alle viktige vitaminer og mineraler bortsett fra vit.D. Den inneholder mye protein, fiber og sunne karbohydrater. Lite fett, og da i hovedsak flerumettet fett. En god og næringsrik rett for sunne idrettsjenter! :-)

    Bon apetit! ;-)

  18. Skrevet 19. mars, 2010 klokka 11:37 | Permalenke

    Det ble et par skrivefeil og rare smileys i det første innlegget så jeg la det inn på ny, men dere ser sikkert hvem av de som gjelder ;-)

  19. Margrete
    Skrevet 19. mars, 2010 klokka 13:25 | Permalenke

    Mandelmelk (4pers)
    - som kveldskos!

    Ingredienser:
    1 stk vaniljestang
    8 dl melk
    100 g mandler (ta av skaldet)
    2 ss honning

    Splitt vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Ha frøene og stang i en kjele sammen med melken, og gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen, og la den stå i fem minutter. Ta vaniljestangen ut, og la blandingen få et nytt oppkok.

    Hell melken i en blender/kjøkkenmaskin sammen med mandler og honning. Kjør til alt er godt blandet og mandlene finhakket.

    Hell melken i glass og server. Nam!

  20. Victoria
    Skrevet 19. mars, 2010 klokka 13:48 | Permalenke

    Dette er en veldig rask og enkel rett, som er SUPER GOD! :-)

    Kylling og fullkornspasta med grønne grønnsaker og pesto

    (4 pers)
    -4 Kyllingfileter
    -2 pk fersk fullkornstagliatelle
    -Èn bundt hele asparges
    -Èn bundt brokkoli
    -1/2-1 purreløk
    -Hvitløkspepper
    -Krydderblanding

    Pesto:
    2 fedd hvitløk
    -ca. 30 g pinjekjerner. Det er litt etter smak og behang.
    -1 potte basilikum
    -75 g parmesan
    -0,5 dl olje
    -salt og pepper

    Lag først pestoen.
    Plukk av bladene på basilikumplanten, og ha i en bolle. Riv parmesanen, og ha resten av ingrediensene oppi. Hvitløken skal presses, ikke kuttes opp. Ha dette i en blender (jeg bruker stavmikser med kniv). Smak til med salt og pepper. Sett på plast og sett i kjøleskapet.

    Deretter krydrer du kyllingen med hvitløkspepper og krydderblanding. Hvor mye avhenger av smak. Husk at det er hvitløk i pestoen. Del opp kyllingen i terninger, og fres i en wok-panne. Stek helst kyllingen i flere omgamger. Da blir den ordentlig stekt. I mellomtiden setter du på vannet til tagliatellen (ha i litt salt og olivenolje), og til grønnsakene (helst dampkok grønnsakene. blir en bedre smak). Når all kyllingen er gjennomstekt, kutter jeg opp purreløk, og lar dette stå sammen på lav varme. Del opp aspargesen i 3 deler, og brokkolien i «småtrær». Kok tagliatellen i 4 minutter (eller anvisning på pakken), og dampkok grønnsakene ca. 1 1/2 minutt. Når grønnsakene er ferdig, skyll dem kort i kaldt vann. Hell av vannet på pastaen, og ha den tilbake i gryten. Ha grønnsakene og kyllingen oppi. Vend inn pestoen til slutt, og bruk evt. et basilikumblad som garnityr.

    Denne retten passer super-bra for folk som meg: Ungommer på farta, som må ha i seg en god og energirik middag mellom skole og trening! :-)

  21. Ingvill
    Skrevet 19. mars, 2010 klokka 14:08 | Permalenke

    Wow! Med alle disse oppskriftene blir det vanskelig å velge kva eg skal lage til middag og dessert i dag :)

    Så langt tusen takk for flotte oppskrifter alle sammen!

  22. Matmomsen
    Skrevet 19. mars, 2010 klokka 17:42 | Permalenke

    Her er en av mine favoritt oppskrifter!:) Er en blanding av fiskesuppe og tomatsuppe, høres kanskje ikke så godt ut, men det er det. Det egentlige navnet er vel fransk fiskegryte.
    Ingredienser til 2 personer:
    1 fedd hvitløk
    2 gulrøtter
    1 paprika
    1/2 purre
    2-3 ss olje
    4-5 dl vann/fiskebollekraft
    1 ss sitronsaft
    2-3 ss tomatpure
    1 fiskebuljongterning
    krydder (oregani, timian)
    1 liten boks med fiskeboller
    300 g rød eller hvit fisk
    2-3 poteter synes jeg er godt å ha i

    1. Skyll, rens og del opp grønnsakene.
    2. Varm oljen i en gryte og ha i grønnsakene.
    3. tilsett vann/fiskebollekraft, sitronsaft, tomatpure, krydder og fiskebuljongterning
    4. Ta i terningene med fisk og fiskebollene i gryten i 5-10 min og bon apetitt!

  23. Lotte
    Skrevet 19. mars, 2010 klokka 19:07 | Permalenke

    Heisann.
    Her er en rett, som går veldig fort (rundt 10min) og som er utrolig god. Vi pleier å ha den nesten hver fredag =)

    Hvitløks- og chilimarinerte reker med pasta
    (aka «rekeretten»)

    1 boks reker i lake (stor eller liten, alt etter som hvor mye man ønsker)
    1 pakke fersk, tynn pasta (best med fersk, men går med tørr også)
    1 fersk chili
    chili på glass
    hvitløk

    Mariner rekene i chilien fra glasset. Kok opp vann i en kjele, og tilsett pastaen. Hvis den er fersk trenger den bare 4 minutter. Ta fram en stor wokpanne og sett på høy varme. Fres chilien og hvitløken, og tilsett så rekene. La dem woke noen minutter mens du hele tiden rører rundt. Når pastaen er ferdig, heller du av vannet og hiver den oppi pannen sammen med det andre. Rør rundt i et minutt eller to, og vips så var retten ferdig
    Passer veldig godt med Sweet&Sour chilisaus, salat og hvitløksbrød til. God apetitt!

  24. Karianne
    Skrevet 19. mars, 2010 klokka 20:31 | Permalenke

    Dette er en enkel, rask, sunn og god matrett. Blitt en av favorittene hos meg..=)
    Ferdig på 123:) Fantastisk i en hektisk hverdag!

    BIFF SALAT
    Ingredienser
    300 g ytrefilet av storfe i strimler
    ½ ts salt
    ½ ts pepper
    1 ss margarin eller olje til steking
    14 stk cocktailtomat
    16 stk aspargestopper eller miniasparges
    30 stk sukkererter
    1 stk avocado
    120 g fetaost (3 % fett)
    ½ stk rødløk
    2 ts salt til kokevann
    (Kan bruke pasta til også for en variasjon innimellom, utrolig godt.)

    Dressing:
    4 ts ekstra virgin olivenolje
    ½ ts sennep
    2 ts hvitvinseddik eller annen eddik (eplecider eller balsamico)
    ½ ts salt
    ¼ ts pepper
    Slik gjør du:
    Skjær kjøttet i tynne strimler, dersom det ikke er ferdigstrimlet. Salte og pepre kjøttet.
    Vask grønnsakene, og del tomatene i to. Kok opp vann og i salt. Ha i asparges og sukkererter og kok i 2-3 minutter. Avkjøl raskt i iskaldt vann.
    Skjær fetaosten i terninger og løken i skiver. Del avokadoen i to, ta ut steinen, ta av skallet, og del opp i passe biter.
    Stek biffstrimlene på god varme.
    Fordel alt sammen pent utover på tallerkenene.
    TIPS: Indrefilet og mørbrad er også fint å bruke i salaten. Vil du ha salaten enda mer mettende, kan du blande inn kokt byggryn eller fullkornspasta. Pinjekjerner eller sesamfrø er også sunt. Dressingen er fin som en liten smaks tilsetting, (ps ikke ta for mye,er ikke så mye som skal til før den får en god smak.)

    Håper dette blir en favoritt for flere også=)

  25. Karianne
    Skrevet 19. mars, 2010 klokka 20:34 | Permalenke

    Biffsalat oppskriften til 2 Personer=)

  26. Torunn
    Skrevet 21. mars, 2010 klokka 04:53 | Permalenke

    Spicy kylling med avokado

    Oppskrift:
    150 kyllingfilèt klipt i biter
    50 g basmatris (1/2 boil in bag)
    ½ avokado (70 g)
    Kanel, ingefær, cayannepepper, kardemomme, tandori krydder.

    Slik gjør du:
    Mariner kyllingfilèten med krydderet, samtidig som du koker basmatrisen i ca 10 min. Når alt dette er ferdig, kan du mose en halv avokado på et fat, og blande dette med den ferdigstekte kyllingfilèten. Dersom det er ønsket kan man tilsette andre ønskede grønnsaker og mikse dette sammen med avokado og kylling.

    Bon appetitt!

  27. Lise
    Skrevet 22. mars, 2010 klokka 11:45 | Permalenke

    Nam, her var det mange gode, sunne middagsretter:)
    Og her kommer verdens enkleste, sunneste og beste dessert:

    FRUKTSALAT MED COTTAGECHEESE OG VANILJEKESAM!
    Bland det du har av frukt, fks. banan, appelsin, eple, pære, ananas. Bær, valnøtter eller pinjekjerner kan tilsettes for en mer spennende salat. Bland så en lik mengde av cottage cheese og vaniljekesam, og vips, du har en sunn og god topping til fruktsalaten! Enjoy!

  28. Skrevet 22. mars, 2010 klokka 14:48 | Permalenke

    Laksewok med kokosmelk og ris ved siven av,er en sikker vinner hos meg!
    (Man kan også bruke couscous istedet for ris)

    1 boks kokosmelk
    en halv finhakket rød chili
    450 g laksefilet i terninger
    150 g gulerøtter
    En halv squash
    150 g brokkoli
    1 rødløk delt opp i skiver
    1 cm revet ingefær
    150 g mais
    150 g blomkål

    Begynn med å kutte opp alle grønnsakene.
    Rull lakseterningene i maismel, og stek dem.
    Wok alle grønnsakene (+ chilien)
    Ta derretter oppi laksen.
    Hell oppi kokosmelken (inkludert ingefærern), og la det stå å putre i 4-5 minutter.
    Lag ris eller couscous til.

    Anbefales! Håper dette blir en favoritt for mange andre idrettsjenter!

  29. Skrevet 24. mars, 2010 klokka 22:12 | Permalenke

    Tortillasuppe:

    12 dl vann blandet ut med hønsebuljong
    2 papria
    2 løk
    4 kyllingfileter
    2 HOT/MEDIUM tacosaus glass (uten tilsatt sukker)

    Kok opp vannet og løs opp hønsebuljongen i en kjele.. Tilsett tacosausen og rør godt.. Skjær løk og paprika i terninger og hell det over i kjelen.. Skjær kyllingen i terninger og stek dette i en stekepanne, tilsett kyllingen i suppen når det er ferdig stekt og la det koke på middels sterk varme uten lokk i 30 – 40 minutter..

    Denne suppen har lang holdbarhet, og kan fint settes i kjøleskapet og varmes opp igjen.. Jeg lover at denne er kjempegod, lager suppen minst en gang i uken :)

  30. Maren
    Skrevet 30. mars, 2010 klokka 01:12 | Permalenke

    en isi pisi rett som til og med jeg får til :

    pasta, kylling, purreløk, paprika, salat og creme fraiche. bland dette sammen, add litt peppermix, og nyt.

    en kan jo også være litt badboy og driste seg frempå med litt tomat eller agurk… på egen risiko selvsagt.

  31. Lina Marie Krokbø
    Skrevet 30. mars, 2010 klokka 13:03 | Permalenke

    Jeg har en kjempe god oppskrift jeg gjerne vil dele med dere.
    Laksegryte med sitron

    INGREDIENSER:

    600 SALMA
    1 purre
    4 gulrøtter
    2 stangselleri
    4 vann
    1 fiskebuljongterning
    1 TINE Crème Fraîche Lett
    1 sitron , revet skall av

    Slik gjør du:
    Skjær laksen i 2×2 cm store terninger. Finhakk purren, skjær den skrelte gulroten i tynne staver og stangsellerien i biter.

    Kok opp vann med buljongtrening og legg i grønnsakene. La det koke ca. 5 minutter. Legg SALMA bitene i kjelen og la alt trekke ca. 5 minutter.

    Ta opp laksen og grønnsaker. Rør i Crème Fraîche og revet sitronskall. Er sausen tynn, kan du røre i litt maisenna. Kok opp igjen og smak til med salt og pepper.

    Ha laksen og grønnsaker på serveringsfat og slå den kokende sausen over. Server med kokt ris til.

  32. LT -kallenavn
    Skrevet 7. april, 2010 klokka 08:58 | Permalenke

    Dette er ikke en oppskrift,men jeg lurer på om dere kan gi tips til en veldig enkel frokost,som er sunn…

    Jeg har ett mål,og det er å kjøpe kokeboka !

  33. Kathrine Five
    Skrevet 26. april, 2010 klokka 12:13 | Permalenke

    Hei!
    Dette er en kjempegod FROKOST eller LUNSJ eller MELLOMMÅLTID, alt etter hva man føler for. Jeg bruker å lage den når jeg er matlei eller har lyst på noe som gir masse energi. Oppskriften er ganske stor, omtrent 3 personer eller 2 veldig sultne!

    Frokost-smoothie
    1 stort beger yoghurt naturell (eller melon)
    3 dl frosne blåbær
    (2 dl jordbær hvis du har)
    2 bananer
    3 dl eplejuice

    2 dl frokostblanding
    En håndfull gode nøtter

    Miks all frukt, bær, yoghurt og juice godt i en blender eller med stavmikser. (For en litt chunky konsistens trenger det bare å mikses til alt er akkurat blandet). Hell smoothien i et stort glass, dryss frokostblanding og en håndfull nøtter på toppen og spis i vei :)

    Håper dere blir i like godt humør som meg av denne smoothien!

  34. Ingvill
    Skrevet 27. april, 2010 klokka 15:55 | Permalenke

    Denne smoothien ser kjempe god ut! Skal prøve den ut i morgen :)

  35. Lena
    Skrevet 2. mai, 2010 klokka 23:42 | Permalenke

    Hei har et forslag til en middag som er veldig god =)

    KYLLINGPITA
    Ingredienser:
    Kyllingfilet
    Salat
    Agurk
    Gulost
    Paprika
    Mais
    Ananas
    Tacokrydder
    Pitabrød

    Fremgangsmåte:
    Kutt kyllingfileten i små biter og stek dem. Når de er ferdig stekt tilstettes tacokrydderet. Hiv pitabrøda i ovnen i ca 1 min, så maten i grunnen klar. Fyll opp pitabrødet med det du måtte ønske (lite forslag finner du ovenfor) og kos deg.

    En genial middag for oss som ikke har mulighet til å tilbringe så mye tid på kjøkkenet.

  36. Ingvill
    Skrevet 5. mai, 2010 klokka 11:26 | Permalenke

    Går kjempe raskt å putte pitabrødene i brødristeren også. De fleste butikker har nå grove pitabrød som et alternativ til de lyse:)

  37. Skrevet 29. desember, 2014 klokka 20:55 | Permalenke

    You’re a real deep thkienr. Thanks for sharing.

  38. Skrevet 12. april, 2015 klokka 07:08 | Permalenke

    Heisann…Utrolig flott klokke, blir ikke prlobem med e5 ff8lge med tiden da… Har klokkemani jeg – iff8lge gubben, da jeg ropte pe5 han for e5 komme e5 se pe5 denne du har kjf8pt… Ha en koselig dag og uke…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>