«Återhemting»

Mange ganger har eg ønsket meg dette ordet på norsk! «Återhemting»; å hente seg inn igjen; restitusjon… Så viktig for ein idrettsutøver! Restitusjon er etter min meining litt for teknisk og vanskelig ord som beskriver ein veldig naturlig prosess. Rett og slett og hente seg inn igjen eller å komme i balanse igjen etter ein fysisk påkjennelse. Som nettopp trening er!

Ein kanadisk olympisk gullmedaljør uttalte følgende:

«For me the art of being in shape in high competition sport was to be a master of recovery and being able to be a master of my recovery and being able to recover more quickly between my runs and also in my whole life. If you want to keep up quality, you have to master recovery.»

Denne tankegangen gir et innblikk i kor viktig det som skjer mellom treningsøktene er. Tenk over om du er flink til dette. Klarer du å:

1. Få nok søvn/hvile
2. Spise smart gjennom heile dagen
3. Være i væskebalanse

???

Én kommentar

  1. Camilla
    Skrevet 21. mai, 2010 klokka 15:33 | Permalenke

    Jeg tror ikke at jeg klarer å få nok søvn! Er så mye annet man har lyst til å gjøre…
    Får prøve å skjerpe meg med det..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>