Fremtidens skolebrød

Opplysningskontoret for Brød og Korn inviterer igjen skoleklasser i det ganske land til å være med å utvikle fremtidens skolebrød. Konkurransen er åpent for elever og lærere i mat og helsefaget (5.-7. klassetrinn). Her oppfordres de til å lage sitt eget grove skolebrød og å inspirere bakerbransjen til å utvikle enda flere sunne produkter.

Kriterier på oppskriftene er at brødet må:
- smake godt
- være grovt eller ekstra grovt på Brødskala’n
- inneholde lite sukker og salt
- bakes som porsjonsstørrelser (ikke hele brød)
- kunne spises uten oppvarming eller kjøling
- være basert på en selvkomponert oppskrift

Alle seriøse bidrag blir vurdert av en jury bestående av fagpersoner, og eg er en del av juryen :) Et panel med 5-10 elever som ikke deltar i konkurransen blir invitert til testing av et finaleutvalg av konkurransebidragene. Testpanelets vurderinger vil gå inn som grunnlag for den endelige juryeringen.

Juryen består av:
- Anne Gaarder Amland, Løkeberg skole
- Ingvill Måkestad Bovim, Sunn jenteidrett  (= meg!!!)
- Camilla Grefsli, Nofima Mat
- Christian Utne, Mesterbakeren
- Torunn Nordbø, Opplysningskontoret for brød og korn (leder)

Frist for innsending er 1. juni 2010, så det er bare å bake i vei i helga og sende inn ditt forslag ved å følge denne linken.

Lykke til!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>