Spis ute i sola!

Piknik, eller rett og slett å spise ute er ein flott tradisjon. Hva er vel bedre enn å nyte god mat ute? Sosialt er det også; så min oppfordring er å samle sammen venner og ta med seg mat og drikke ut!

Piknik har sitt opphav i Frankrike på 1700-tallet. I dag har pikniktradisjonen spredt seg til store deler av verden, og til alle samfunnslag. Vi drar på piknik på stranden, i parken og i skogen. På festival, utendørskonserter og idrettsarrangementer. Det kan være en romantisk piknik for to, eller en kjempepiknik for skoleklassen. Piknik rommer et hav av muligheter til et måltid ute i det fri.

Vi ble bedt på piknik med Opplysningskontoret for Brød og Korn forrige uke, og eg blei virkelig hekta! Tror faktisk eg har spist et av mine måltider ute hver dag siden då. Det er vel mye fordi sola har varma godt ute i hagen også…

Ein piknik kan bestå av alt fra et par brødskiver i parken til å lage et hageselskap med mye forberedelser. Bare å tilpasse tid og anledning….

HUSKELISTE NÅR DU PAKKER (hentet fra brodogkorn.no)

Bruk gjerne en kjølebag til maten, da holder den seg bedre lengre. De øvrige tingene kan du ha i en piknikkurv. Velg gjerne en kurv med godt håndtak som er god å bære. Unngå engangsglass, bestikk o.l. hvis det er mulig – da sparer du både miljøet og får mindre søppel å kvitte deg med etterpå.

 • Glass og kopper.
 • Bestikk og tallerkener.
 • En liten skarp matkniv.
 • Flaskeåpner om du trenger det.
 • Krydder, salt og pepper.
 • Servietter eller tørkerull.
 • Søppelpose.
 • Piknikpledd eller noe annet å sitte på.

BÆRMUFFINS – noe å putte i kurven:)

Supergode, store muffins med fyll av skogens bær.

Ingredienser:

 • 3 dl hvetemel
 • 3 dl sammalt hvete, fin
 • 1,5 dl sammalt hvete, grov
 • 1 dl sukker
 • 4,5 ts bakepulver
 • ½ ts salt
 • 2 stk egg
 • 1,5 dl appelsinjuice
 • 2 dl melk
 • 1 dl olje
 • 3 dl frossen skogsbærblanding

Fremgangsmåte:

Bland mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Visp sammen egg, appelsinjuice, melk og olje. Rør blandingene lett sammen.

Vend forsiktig inn skogsbærene, ikke rør for mye. Fordel røren i smurte muffinsformer og sett på stekeplate.

Stek muffinsene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter. Avkjøles på rist.

Håper du nå har fått inspirasjon til å lage ein piknik!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>