Forventningspress

At folk forventer resultater av deg som utøver. Eller rettere sagt at du tror at folk forventer resultater av deg som utøver kan være spille negativt inn på motivasjonen. Motivasjonen for å drive med den idretter du egentlig liker. Mange av oss har opplevd dette. Uansett kan det være vanskelig å fortsette med trening og konkurranser dersom resultatene uteblir i noen år.

Eg vil bare minne alle dokke jenter på at det kan være lurt å finne noen positive ting og fokusere på. Noe dere synes er gøy med treningen. Og fortsett! Ikkje tenk for mye på resultater heile tida, men ha det gøy sammen med de andre treningsvennene dine og jobb med nye ting på treningen. For du kan komme tilbake til det punktet kor det å konkurrere fungerer og er kjempe gøy!

For  Viktoria Tegenfeld fra Sverige var det slik:

«- Att jag sprang så bra när jag var ung satte en enorm press på mig. Så här i efterhand förstår jag att det var jag själv som skapade den, men då skyllde jag på omgivningen. Jag tappade lusten helt enkelt och hösten 2006 bestämde jag mig för att ta ett break på obestämd tid

Les om Viktoria Tegenfeld sin historie her på friidrott.se.

3 kommentarer

 1. johanne
  Skrevet 26. februar, 2011 klokka 11:16 | Permalenke

  Hei, bare lurer på en ting. Syns du man bør innta noe mat/drikke etter en løpe-økt på 60-70 minutter, banan,sjokomelk osv. ?

 2. Ingvill
  Skrevet 27. februar, 2011 klokka 15:28 | Permalenke

  Hei Johanne!

  Veldig bra spørsmål. For de fleste er det ok å løpe ca 60 minutter uten å tilføre så mye energi. Men dette er visst det er ein rolig løpetur på 60 minutter. Då bør lagrene være fyllt opp i forkant og du bør ha med drikke og mat som du kan få i deg rett etter trening.

  Dersom treningen er av hardere intensitet og du har intervaller. Er det mye enklere å ha med drikkeflaske med sportsdrikke eller svak saft som gir deg tilførsel av karbohydrater for å kunne opprettholde intensiteten gjennom hele økta.

  Du kan lese meir om temaet her.

  Mvh Ingvill

 3. Skrevet 19. juni, 2013 klokka 18:54 | Permalenke

  If the go-to snack food is actually a handful louis vuitton bags cheap involving salty snacks and a canned green tea, which you picked out being an louis vuitton bags cheap improvement over potato chips as well as a soft drinks, louis vuitton bags cheap pay attention: Your meal isn’t as balanced just like you think, and fare better. Certainly, all those salty snacks usually are short of calorie consumption over a bag of chips, but in addition for you to being low in calories and fat, salty snacks also are lower nutrients — they have got little nutrients and vitamins.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>