Alt for mye vektfokus i monsterbakken

monsterbakken_valdifiemme_03

http://www.tv2.no/play/sport/astrid-uhrenholdt-jacobsen-faar-vekt-ros-691138.html

Det er lett å få et feil inntrykk av hva som skal til for å bli god, når det snakkes om monsterbakken i Tour de Ski. Sunn Jenteidrett støtter det som ble sagt på TV2 sporten i går fullt og helt (lenke ovenfor). Astrid Uhrenholdt Jacobsen er et flott forbilde, som viser at det fint går an å prestere i den bakken, uten at man er en av de letteste.

Når det er sagt handler de aller fleste mesterskapene innenfor langrenn ikke om å gå opp en alpinbakke. Og det som gjør at man vinner skirenn er ikke at man er lett, men at man er fysisk og mentalt sterk, og har trent og spist smart over lang tid. Petter Northugs uttalelse om at han måtte gå ned ti kg for å slå Legov i bakken, var nok ikke helt gjennomtenkt, og sikkert ikke ment slik som det ble framstilt. I ettertid har han også sagt at de ekstra kiloene han har i muskler har skaffet han både OL- og VM gull, og han har ingen planer om å gå ned i vekt.

For skiløperne i Tour de Ski er det kjempe viktig å få i seg mye energi, godt med væske og hvile for å restituere seg fort og hente seg inn mellom etappene. Det er der fokuset bør ligge.

sc_sjusjoen_12_01_10k_fri_f_geirnilsen

4 kommentarer

 1. Geir
  Skrevet 12. januar, 2013 klokka 13:16 | Permalenke

  Selvfølgelig er vekten avgjørende i siste bakken, det er noen fysiske lover som spiller inn og disse er ufravikelige. Northug kommer ALDRI til å vinne Touren med dagens kropp og det er helt riktig at han er ti kg for tung til den øvelsen, men som dere riktig påpeker så har han da en fordel i alle andre øvelser innenfor langrenn.

  Jeg nekter å tro at noen vil slanke seg som skiløper for den siste bakken i touren og de aller fleste skijenter og gutter skjønner også at det ikke er noe man bør tenke på.

  All honnør til Astrid som var i kanonform de siste dagene!

 2. Kristin
  Skrevet 15. januar, 2013 klokka 10:23 | Permalenke

  Det gjenstår å se om han vinner :-) Det er andre ting enn vekten som er mye viktigere, forspranget man får fra de andre etappene, om man er godt restituert, at man har trent riktig i forkant av Touren.

  Og som sagt så viser Astrid at det fint går an å prestere i den bakken selv om man ikke er en av de letteste.

 3. Skrevet 2. april, 2013 klokka 07:20 | Permalenke

  Good day I am so glad I found your weblog, I really found you by
  accident, while I was researching on Bing for something else, Anyways I
  am here now and would just like to say cheers for a incredible post and a all round exciting
  blog (I also love the theme/design), I don’t have time to browse it all at the minute but I have saved
  it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read
  much more, Please do keep up the fantastic b.

 4. Skrevet 14. mai, 2013 klokka 19:20 | Permalenke

  Wow! This blog looks just like my old one! It’s on a entirely different subject but it has pretty much the same layout and design. Superb choice of colors!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>