Gode forbilder – Ezinne Okparaebo

I anledning vårt 5 års jubileum skrev VG Helg en stor reportasje om å være stolt av kroppen sin! Tora Berger, Marit Bjørgen, Ingvill Måkestad Bovim, Tonje Angelsen, Ezinne Okparaebo og Cecilia Brækhus ble alle intervjuet om sitt forhold til mat, kropp og vekt. Nedenfor kan du lese om hva Ezinne sier om temaet. Hun er virkelig et flott forbilde å se opp til :-)

267898

Ezinne Okparaebo, Norges raskeste kvinnelige sprinter gjennom tidene

Jeg er stolt av kroppen min! Uten at jeg skal høres så cocky ut, så er jeg det. I love my body! sier Ezinne, og ler rått.

- Jeg synes du skal få lov til å være stolt av kroppen din og den du er. Man er født som man er. Du må bare omfavne det, og lære å elske deg selv. Alle kommer i forskjellige farger, fasonger og størrelser. Jo eldre jeg blir, jo mer komfortabel og sikker blir jeg i min egen kropp, smiler sprinteren.

Som tenåring er Ezinne Okparaebo bevisst på at hun ser litt annerledes ut enn de fleste andre på samme alder. Idealet er annerledes. Alle skal være tynne. Ingen muskler. Ingen rumpe.

- Jeg hadde mye mer muskler enn alle andre, uten egentlig å ha trent noe særlig ennå. Men idealet var noe annet. Jeg måtte bare lære å like meg selv som den jeg er, sier Ezinne.

Den første tiden som ung friidrettsutøver var hun ikke alltid så selvsikker.

- Jeg husker det var litt ubehagelig og rart å kle av meg foran så mange. Vi løper jo og konkurrerer i ganske lite klær, sier Ezinne.

- Det var mye forandringer i puberteten. Det er lett å stagnere, fordi kroppen holder på å utvikle seg. Jeg ble veldig demotivert, og tok en lang pause. Det er naturlig å legge på seg og blir kvinne i den alderen også. Men alle må gjennom den fasen, og det blir bedre etter hvert. Nå tar jeg bare av meg klærne og føler ikke på det i det hele tatt, sier hun.

Ezinne har opplevd å se utøvere som har slitt med spiseforstyrrelser, og hengt seg opp i ideen om at lavere vekt skal føre til bedre prestasjoner. Selv vet hun at hun hverken kunne sett ut som hun gjør, eller prestert, om hun hadde sultet seg.

- Du tapper kroppen for energi, og da går det bare nedover. Jeg ser på kroppen min som et redskap. Det ligger beinhard jobbing bak, og jeg må hele tiden få i meg nok og variert næring gjennom maten jeg spiser.

- Jeg håper jeg er et sunt forbilde. Men ikke alle kan bli like muskuløse som meg og Marit Bjørgen, sier Ezinne.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>