Er det sunt å spise fisk?

Dette spørsmålet er det mange som har stilt seg den siste tiden etter de mange medieoppslagene om fisk og spesielt om laks.

 

ikke gi laks til barna

Vi spiser generelt for lite fisk her i Norge. Fisk er en matvaregruppe som hører med i et variert og godt kosthold. Det er bred enighet om at fisk har positiv effekt på helsa vår.  Fet fisk er en av hovedkildene til vitamin D og de lange omega-3 fettsyrene. Fisk er også en god kilde til B12, jod og selen (kilde: helsedir.no).

Helsemyndighetene vil nå sette seg ned å se på  om det er behov for å oppdatere kunnskapsoppsummeringen knyttet til inntak av fisk. Helsedirektoratet har den siste uka presisert kostrådene som omhandler fisk, og følgende gjelder:

«Det anbefales å spise to til tre fiskemåltider i uken, hvorav halvparten bør være fet fisk. Unge kvinner og gravide bør over tid ikke spise mer enn to måltider fet fisk, som laks, ørret, makrell eller sild i uken».

Inntil videre kan du altså trygt spise fisk et par ganger i uka.

Trenger du inspirasjon til fiskeoppskrifter? Da vil vi anbefale deg Godfisk.no sine nettsider. Der finner du også Marit Bjørgen sine favorittoppskrifter og tips til bruk av fisk. Marit er ambassadør for norsk sjømat, og hun er klar på hvilken betydning fisk har i hennes kosthold.

Én kommentar

  1. Solveig
    Skrevet 18. juni, 2015 klokka 15:30 | Permalenke

    Går det fint å spise magrere fisk, feks torsk, oftere enn tre ganger i uken uten at det er risiko for forgiftning eller skade?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>