Gode forbilder – Ingvill Måkestad Bovim

Nedenfor kan du lese intervjuet med mellomdistanseløper Ingvill Måkestad Bovim fra VG helg i vår. Ingvill er en veldig god ambassadør for Sunn Jenteidrett – et godt forbilde! Vi ønsker henne lykke til med forberedelsene fram mot OL i Rio :-)

267896

Det er bare fire dager til Ingvill Måkestad Bovim skal føde lille Ferdinand August når vi møter henne. Der det før bare har vært magemuskler, er det nå en stor gravid mage.- Det er dette kroppen min brukes til nå, smiler hun.

Etter at hun i siste liten måtte stå over fjorårets OL i London på grunn av en skade, gikk det ikke lang tid før skuffelsen gikk over i en glede over å skulle bli mor.

- I begynnelsen da det bare var jeg og mannen min som visste om det, kjente jeg litt på at det var rart at kroppen forandret seg sånn: Er det noen som ser at jeg har fått kjempestore pupper allerede? Som regel legger man jo på seg litt når man er skadet uansett, så det var naturlig. Men det var deilig da jeg gikk ut med nyheten ved juletider og endelig kunne slippe ut magen, smiler Ingvill.

- Hvordan er holdningene til å bli gravid midt i idrettskarrieren?

- Jeg har fått vibber på at det er folk som tenker at det ikke er så smart. Fordi man ikke helt vet hva som skjer med kroppen. Men de fleste mener det er bra, og jeg ser til folk som er blitt bedre utøvere etter å ha født. Til dem som ikke tror jeg kan bli like god igjen: Jeg skal vise dere! Jeg blir motivert når folk mener jeg ikke kan få til noe, sier Ingvill.

Da hun ble skadet, måtte hun ta et valg. Skulle hun få barn med én gang, eller vente fire år til etter neste OL.

- Det hadde uansett vært seks måneder til jeg kunne ha løpt igjen, så timingen var veldig bra, sier Ingvill.

Nå er Ferdinand August ute, og Ingvill skal tilbake i form igjen. Denne uken startet hun treningen. Målet er å være tilbake i full intensitet innen oktober. EM neste år er første store konkurranse. Så VM. Alle trappetrinnene opp mot OL i 2016.

- Jeg vet hva som lå bak den formen jeg hadde på slutten av sommeren i fjor, det vet jeg at jeg kan klare igjen. Jeg er ikke bekymret for at jeg ikke skal komme tilbake i form.

At hun ble gravid umiddelbart etter hardkjøret inn mot OL, mener Ingvill er et tegn på at kroppen har vært sunn og frisk hele karrieren.

- Jeg tenker at hvis jeg klarer det, er det ingen grunn til at folk skal tro de er nødt å pushe kroppen til den ikke er kvinnelig lenger. Det er kjempeviktig at unge jenter vet at det å miste menstruasjonen fordi man trener for mye ikke er greit. Det betyr at man spiser for dårlig, sier Ingvill.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>