Vinneren av førjulskonkurransen er kåret! :-)

Vinneren av konkurransen om å sende inn sin beste oppskrift er Dorthea Olsson! Nedenfor finner du hennes oppskrift på Jordbærsnurrer med marsipan og pistasjenøtter. Dorthea vil motta et eksemplar av Olympiatoppens basic stick for unge utøvere i posten :-) Vi takker for alle oppskriftene dere har sendt inn!

Jordbærsnurrer med marsipan og pistasjenøtter

Dette er noe av det beste jeg har smakt. Hvis man allerede er fan av kanelboller, og er kjempe glad i jordbær, marsipan og nøtter, så slår virkelig disse an. De er virkelig super gode, og kjempe saftige. Husker at jeg kom hjem til disse etter løpetrening på bursdagen min, men da var det mamma som bakte dem. Etter det har jeg bakt dem opptil flere ganger, og blir aldri lei.

IMG_2142

Ingredienser til 18 boller:

3 dl lett melk

50 gr fresk gjær

150 gr mykt smør

140 gr sukker

1/2 ts salt

1 ts kardemomme

1 egg

700 gr hvetemel

Fyll

100 gr marsipan

200 gr jordbær syltetøy

 Pynt

1 sammenpisket egg

35 gr pistasjenøtter

Slik gjør du:

Varm melken til 37 grader, smuldre gjæren i en bakebolle, hell over lunken melk og rør til den løser seg opp. Rør inn resten av ingrediensene og arbeid deigen smidig. Dekk til bollen, og la deigen stå å heve i ca en time på ett lunt sted.

Rasp marsipanen grovt i mellomtiden.

Legg så deigen på ett melete bakebord og kjevle den ca 30×40 cm.

Fordel syltetøyet utover og strø marsipanen utover deigen. Rull til en pølse og skjær 18 like store skiver. Legg dem så på et stekebrett med bakepapir, og sett dem til heving i ca 40 minutter.

Pensle snurrene med sammenpisket egg før du strør pistasjenøtter på.

Stekes i ovnen på 200 grader i ca 15-20 minutter. Kjempe gode ferske, går an og la dem ligge over natten, og det går ann å fryse dem!

Håper dere ble fristet! Virkelig noe av det beste jeg har smakt på lenge. :)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>