Lag din egen favorittkornblanding!

Bildet er hentet fra Trines matblogg.

 
Havregryn og kornblandinger er et viktig innslag i en idrettsutøvers kosthold, og kan være en fin variasjon til brødmat. Har du noen gang prøvd å lage kornblanding selv? Vi gir deg noen tips til hvordan du kan lage din egen favorittkornblanding.

Det fine med å lage kornblanding selv er at det er superenkelt og du kan variere den på utallige måter. Den enkleste måten er å blande sammen ulike kornflak, nøtter, frø og tørket frukt eller bær, og ha det på et glass eller boks. Du trenger ingen oppskrift og kan i utgangspunktet bare blande sammen de ingrediensene du har i skapet, eller det du synes er ekstra godt. Jeg pleier å bruke havregryn eller 4-korn som en basis, og tilsette følgende:

  • ulike typer frø, som for eksempel sesamfrø, linfrø og solsikkekjerner
  • ulike typer nøtter, som mandler, hasselnøtter og valnøtter
  • tørket frukt som rosiner, aprikos, epler eller banan eller tørkede bær som for eksempel blåbær eller tranebær

Det morsomme med å slumpe og ta det man har i skapet er at kornblandingen aldri blir het lik. Man kan også variere med andre typer kornslag som for eksempel byggflak, rugflak, speltflak, hirseflak og bokhveteflak, og det er bare å bruke fantasien og kombinere ulike ingredienser. Det går også an å lage en mer knasende og sprø variant hvor man tilsetter for eksempel litt olje og honning eller eplejuice og steker kornblandingen i ovnen.

Nedenfor finner du noen linker med flere tips og oppskrifter på kornblandinger. Lykke til med å finne frem til din favorittblanding (og del den gjerne med oss) :)

Oppskrift på kornblanding fra SPIS SMART kokeboken

Karoline Bjerkeli Grøvdals favoritt

Trines frokostfavoritt

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>