Har du husket på alt i treningsbagen?

Treningsbag med mat

Du har pakket et tørt skift eller dusjetøy, og kanskje en drikkeflaske til treningsøkta. Men har du husket påfyll til etter økta?

Jeg husker godt fra min egen tid som aktiv idrettsutøver at det var mye fokus på å skifte til tørt tøy, eller gå rett i dusjen, etter en treningsøkt. Spesielt i kaldt og vått vær.  Jeg tror dette er en godt innarbeidet rutine som sitter  i ryggmargen hos mange idrettsutøvere.  Og det er kanskje fordi foreldre, trenere og støtteapparat er flinke til å gjenta viktigheten av å få på seg tørt umiddelbart etter økt for å unngå sykdom. I min aktive tid var det dessverre lite fokus på viktigheten av å ha med seg mat og drikke på trening, og de positive effekten av å få i seg næring rett en økt. Det kunne hende at jeg tok med en banan, eller rosiner, fordi jeg så at noen av de eldre utøverne gjorde det, og at jeg ofte var sulten etter trening. Men det var ikke noen bevisst tanke bak det, og heller ingen som fortalte meg at dette var lurt.  

Min oppfordring til dere er å alltid pakke med mat og drikke i treningsbagen, i tillegg til det tørre skiftet. På samme måte som du skifter til tørt umiddelbart etter økta, innta også et restitusjonsmåltid. Påfyll av mat og drikke etter trening bidrar også til å forebygge sykdom, og skader – og kan gjøre at du får større utbytte av treningen din og henter deg raskere inn igjen til neste treningsøkt. I tillegg er det som regel et viktig mellommåltid som bidrar til en jevn måltidsrytme.

Så, hva kan være lurt å ha med i treningsbagen? Alt fra bananer, brødskiver, yoghurt, tørket frukt, sjokolademelk, smoothie og müslibarer er supre og enkle alternativer som gir deg det riktige påfyllet av næringsstoffer etter trening. Og glem ikke at du i tillegg må spise et ordentlig måltid, enten det er middag eller kveldsmat, når du kommer hjem.

God trening :)

mat etter trening1

2 kommentarer

  1. Ragnhild
    Skrevet 14. september, 2014 klokka 17:59 | Permalenke

    Skal dere ha flere camper i år?

  2. Skrevet 17. september, 2014 klokka 15:03 | Permalenke

    Hei Ragnhild! Vi har dessverre ikke flere camper i år. Følg med til neste år, da vil det bli nye muligheter :)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>