Framsnakk deg selv!

Vi takker for mange gode tips om hvordan man kan styrke selvfølelsen sin i vår bloggkonkurranse. Vi har samlet et utvalg av tipsene vi fikk nedenfor :-) De av dere som har skrevet svaret direkte på bloggen vår, må huske å sende adressen deres til post@sunnjenteidrett.no for å motta premien.

_MG_0210

Mitt beste tips for å styrke selvfølelsen er å ha tro på deg selv, ta vare på deg selv og fortelle deg selv at du er god nok!

Jag brukar göra saker jag tycker är kul och det jag är bra på för att få en liten egoboost. Jag brukar även försöka att göra saker som ger energi och inte sådant som tar. Jag jobbar även mycket med att skilja på självkänsla och självförtroende som det heter på svenska. Det är viktigt att veta att det jag presterar är inte det viktigaste. Utan att jag fortfarande är en person med flera viktiga egenskaper än det jag visar genom prestationer.

Min måte for å forbedre/vedlikeholde selvtilliten på er å gi skryt til meg selv. Stå foran en venn/venninne og si 5 positive ting om deg selv. Minst 3 av dem må ha med deg som person å gjøre, og ikke ha med utseende eller andre ytre faktorer å gjøre. Evt. Kan det gjøres foran speilet, men det er ofte mye vanskeligere og mye bedre trening dersom andre hører det. Det er også viktig å ikke sammenlikne seg med andre og akseptere seg selv sånn som man er :-)

Bekreft for deg selv alt det gode du gjør, hver gang du gjør noe bra.

Det kan være lett å tenke negative tanker om seg selv, spesielt i motgang. Man tenker ofte på hva andre tenker om seg, og at dette helt sikkert er negativt. For å styrke selvfølelsen vil da være et tips å tenke på om du ville ha tenkt negativt mot andre i samme situasjon. Mest sannsynlig er svaret nei:)

Usikkerhet, motgang, resultater, hardkjør, sammenlikning, alt dette kan føre til et dårlig selvbilde. Mitt tips er å tenke, jeg er som jeg er. Du er som du er. Vi er alle vakre på vår egen måte. Noen er lange, noen korte. Noen har tung ben-bygning, andre har tynn bygning. Vi trener alle for et mål, det er det vi har til felles. Hvordan vi ser ut, hvor modne vi er, hva vi veier, alle er forskjellige på denne måten. Det er det som gjør idrett fantastisk, vi kan alle bli gode, oppnå våre mål,få resultater, uansett hvor forskjellige vi er.
Vi er idrettsmennesker, som legger ned masse tid i trening og planlegging. Vi fortjener alle ros, vi er alle vakre på vår egen måte.

Mitt beste tips for å få best selvfølelse er å ikke sammenligne deg med noen andre- (vær deg selv fordi alle andre er tatt), vær gald i deg selv- FORDI DU ER SPESIELL OG DUGER!!

Utrolig enkelt å tenke negativt og sammenlikne seg selv med andre. Men hvis en greier å bare tenke på seg selv og ikke bry seg om de andre så kommer en langt! Ikke bry seg om noen andre er bedre enn deg, selv om du ønsker at du var bedre. Men hvis en gjør det beste er det godt nok, fordi da har du gjort det du kunne. Noen ganger så tenker en at en kunne ha gjort det bedre, men da kan en heller sette seg et mål til neste gang!
Selv tenker jeg at jeg er «best» og dette skal jeg klare!!

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>