Berits skiskytterbrød

Skiskytterbrød

Endelig kommer oppskriften på det populære brødet i skiskytterleiren! Etter at vi la ut dette bildet fra samling med juniorskiskytterne på Beitostølen tidligere i november, har vi fått flere henvendelser om oppskriften. Nå har skiskytterkokk Berit Solem, som vanligvis lager brødene på «slump», skrevet ned oppskriften til oss.

Håper den kan gi deg inspirasjon til å bake dine egne brød! Og kanskje du etter hvert også tar det på «slump» og komponerer ditt eget favorittbrød basert på de meltypene, korn, frø etc. du måtte ha i skuffer og skap. Del den i såfall gjerne med oss!

God bakeonsdag!

Berits skiskytterbrød

 

Ingredienser:
6 dl havregryn
17 dl vann
8 dl sammalt rug, finmalt
8 dl sammalt hvete, grovmalt
12 dl siktet hvetemel
2 pk tørrgjær
1 ts salt

Slik gjør du:
Bland havregryn og lunkent vann og la det stå i ca. 10 minutter. Tilsett resten og elt deigen så lenge du orker (10 min.). La deigen heve i ca. 1/2 time. Bak ut 3 brød, og etterhev i ca. 1/2 time. Stek på 210 grader i ca. 30 minutter.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>