Løft tacoen til nye høyder!

Det nærmer seg fredag – en fast tacodag for veldig mange nordmenn. I den anledning tenkte jeg at jeg skulle dele min nye tacofavoritt med dere. Med hjemmelaget guacamole og frisk mango garanterer jeg at det vil løfte fredagstacoen til nye høyder :)

Foto: Trine Sandberg

Foto: Trine Sandberg

I denne oppskriften blander man inn både gulrot, paprika, hakkede tomater og bønner i tacofyllet. Det smaker godt, metter godt, og er en fin måte å «spe ut» karbonadedeigen på i et trangt hybelbudsjett eller dersom man er mange til bords. Blir det rester av tacofyllet, fungerer det like bra som gryte med kokt ris og salat til dagen etter.

Til ca. 4 personer

Tacofyll med karbonadedeig, gulrot og bønner
500 g karbonadedeig
margarin/rapsolje til steking
1 stor løk, finhakket
1 grønn paprika, i terninger
2 fedd hvitløk, finhakket
1/4- 1/2 rød chili, finhakket
1 stor gulrot, finrevet
1 pose tacokrydder eller 1-2 ss hjemmelaget tacokrydder
1 boks hermetiske hakkede tomater
1 boks (ca. 200 g) sorte små bønner, hermetisk

Fres løk, hvitløk og chili i margarin eller olje til løken er blank og myk. Legg til siden på en tallerken. Stek karbonadedeigen og tilsett tacokrydderet (spar evt. litt av tacokrydderet slik at du kan smake til på slutten). Bland godt, og tilsett løkblandingen, paprika og reven gulrot. La det surre i et par minutter, før du tilsetter de hakkede tomatene og lar blandingen stå å putre ytterligere 5 minutter på lav varme. Ha til slutt i de sorte bønnene.  Smak til med evt. mer tacokrydder.

Guacamole
1 moden avokado
saften av 1/2 lime
ca. 1/4 rød chili, finhakket (kan sløyfes)
1 hvitløksfedd, finhakket
salt og pepper

Del avokadoen i to, ta ut steinen, og grav ut fruktkjøttet med en skje. Mos avokadoen med en gaffel og press over limesaft. Rør inn chili og hvitløk, og smak til med salt, pepper, og evt. litt mer limesaft.

Mangosalsa
1 moden mango, i terninger
1/4 rødløk, finhakket
ca. 1/4 rød chili, finhakket (kan sløyfes)
saften av 1/2 lime
salt og pepper
frisk koriander, finhakket (kan sløyfes)

Bland sammen alle ingrediensene, og la gjerne stå og trekke litt før servering. Smak til med salt, pepper og frisk koriander.

Server tacofyllet sammen med mangosalsa, guacemole og ditt favoritttilbehør, for eksempel
- tortillas, tacoskjell
- salatblader
- oppskårede tomater
- revet ost
- rømme

God fredag (når den tid kommer)! :)

Denne oppskriften er hentet fra kokeboken Trines Mat .

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>