Sommerhilsen fra Sunn Jenteidrett

SONY DSC

Endelig har sommerværet kommet! Mange av dere har allerede hatt noen uker fri og kommet inn i feriemodus. Nå tar også vi i Sunn Jenteidrett ferie. Vi vil ønske alle våre følgere en riktig god og varm sommer. La det være rom for både late dager og aktive dager. Det å kjenne på at det faktisk ikke er noe man gjøre, kan være sunn avkobling fra den hektiske hverdagen ellers i året, da det både er skole, lekser og fellestreninger. Sommerferie åpner opp for å gjøre andre ting du er glad i, kanskje prøve noen nye morsomme sommeraktiviteter og bruke mye tid sammen med gode venner og familie. Det er også tid for å kunne lage deilig mat av sesongens råvarer, og nyte lange og hyggelige måltider med personer du er glad i. Nederst i innlegget finner du en oppskrift på min sommerfavoritt, kald rabarbrasuppe, som vekker gode barndomsminner.

Bekymringstelefonen holder også sommerstengt i hele juli, og åpner igjen 4. august. Da er vi alle på plass igjen, og vi gleder oss til å ta i mot vår nye prosjektleder Anita Rapp-Ødegaard som blir en del av teamet vårt videre.

Husk å delta i vår sommerkonkurranse på Instagram. Last opp ditt morsomste bilde/video av en sommeraktivitet og tag med #sunnjenteidrettsommer og @sunnjenteidrett. Vi trekker ut fire heldige vinner i august som får en kul rosa t-skjorte fra Bjørn Dæhlie.

GOD SOMMER!!!

Kald rabarbrasuppe
rabarbra
vann
sukker
potetmel
kaneldryss

Vask, skrell og kutt rabarbra i 1 cm tykke biter. Ha rabarbraen over i en kjele og hell på vann til det står litt over rabarbraen.  La det koke i ca. 5-10 min,  til rabarbraen begynner å løse seg opp. Smak til med sukker slik at suppen blir passe syrlig. Ta kjelen av platen.  Rør ut noen spiseskjeer potetmel i et glass med litt kaldt vann og hell i en tynn stråle samtidig som du rører rundt til du har passe suppekonsistens. Sett kjelen tilbake på platen og gi et lite oppkok. Avslutt med litt kaneldryss, og sett kjelen i iskaldt vann til avkjøling. Hell suppen over i en stor mugge og sett i kjøleskap. Nyt den ferdige rabarbrasuppen i glass når den har blitt ordentlig kald og drikkeklar! Syrlig og godt og smak av sommer :)

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>