Bli bedre kjent med vår nye prosjektleder!

Endelig har vi fått på plass vår nye prosjektleder i Sunn Jenteidrett, Anita Rapp-Ødegaard. Etter 3 uker i sin nye jobb, har hun allerede vært med på flere arrangementer og begynner å komme godt inn i prosjektets aktiviteter. Vi har stilt Anita noen spørsmål, slik at dere kan bli bedre kjent med henne :)

Bilde Anita

 Alder: 38 år
Sivilstatus: Gift, to barn
Bosted: Bekkestua
Kommer fra: Lillehammer
Meritter: OL-gull fra Sydney 2000, 62 landskamper, norsk cup- og seriegull med Asker

Hvordan har dine tre første uker i Sunn Jenteidrett vært Anita?
- Spennende! Mye å sette seg inn i nå i starten, men det er interessante ting og engasjerte mennesker  som jeg gleder meg til å få jobbe mer med.

Du har jo tidligere hatt en karriere i idretten og kan også skilte med et OL-gull. Fortell litt mer om din idrettsbakgrunn.
- Hoved idretten min har vært fotball: Jeg spilte mange år på øverste nivå i Norge og på landslaget, pluss to år profesjonelt i USA. Men jeg var også innom turn som liten og langrenn fram til tidlig i tenårene.

Toppfotballen har du lagt bak deg, men det ryktes at du fortsatt liker å holde deg i form. Hva er dine favorittaktiviteter nå?
- Nå liker jeg å variere treninga og prøve nye ting. Jogge er nok det jeg gjør mest av, men jeg liker også å sykle, svømme, gå på ski, kjøre ski og spille fotball. Ellers er lek og turer med barna mine også en favorittaktivitet.

Basert på at du selv har vært en toppidrettsutøver med lang erfaring fra idretten – hva er ditt beste råd til dagens unge idrettsutøvere?
- Husk å ta vare på leken og moroa i treninga, slik at det ikke blir et altfor seriøst «pliktløp». Og ta vare på helsa! Med dette mener jeg at unge, ivrige og ambisiøse utøvere må huske å få i seg nok næring og hvile nok oppi all opptrapping av trening. Ta vare på deg selv, rett og slett. Det er viktig både for å kunne bli god i idretten din, og for å kunne ha det bra med deg selv.

Fra idrett til jobb. Hvor har du jobbet tidligere?
- Proffspillet i USA (New York) var min første fulltidsjobb. Etter studiene og fotballkarrieren har jeg hatt administrative jobber i Norges Fotballforbund og Olympiatoppen, samt i et utviklingsprosjekt i Angola.

I Sunn Jenteidrett er vi glade i mat. Hva er din favorittmat?
- Grillmat! Jeg elsker å grille – alt fra kjøtt og pølser til kylling og fisk. Og alt det gode tilbehøret i salater/grønnsaker og poteter/ris/bulgursalater osv. gjør jo disse måltidene så herlige. Spesielt hvis jeg kan spise dem i godt selskap ute i sommersola!

Vi er jo også tilhengere av at det ikke er noe som er forbudt i et sunt kosthold, og at det er lov å kose seg. Hva er dine snopfavoritter?
-Sjokolade, helt klart. Aller helst med nøtter, men alle varianter går ned.

Når det er fredags kveld og du skal slappe av. Hva gjør du helst da?
- Det blir jo fort at jeg havner på sofaen foran TV’en når jeg skal slappe av, men sosialt samvær med familie og venner er også god avslapping for meg.

Helt til slutt Anita, hvordan ser du for deg Sunn Jenteidrett om 5 år?
- Da har vi virkelig etablert oss som en kunnskapskilde for idrettsernæring og sunne tankesett for unge idrettsutøvere – både gutter og jenter. Om 5 år har vi bidratt til at det er enda større åpenhet omkring spiseforstyrrelser, og vi har vokst til å bli en attraktiv arrangør av camper og seminarer for både unge utøvere, trenere og fagpersonell.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>